Mall:Disneyserier

<noinclude>
Kategori:Navigationsrutor
Kategori:Disneymallar
</noinclude>

The Day You Went Away: The Best of M2M

----
'The Day You Went Away: The Best Of M2M'' Är det sista albumet och en greatest hits samling av den Norska popduon M2M, som nu är upplöst.

Låtlista


# "The Day You Went Away" 3:43
# "Mirror, Mirror" 3:21
# "Pretty Boy" 4:40
# "Don't Say You Love Me" 3:46
# "Everything" 3:07
# "Everything You Do" (new vocals) 4:05
# "Girl In Your Dreams" 3:40
# "What You Do About Me" 3:21
# "Don't" (acoustic) 3:30
# "Wanna Be Where You Are 3:26
# "Not To Me" 3:09
# "Is You" 4:01
# "Wait For Me" 3:06
# "Jennifer" (acoustic) 2:53
# "Love Left For Me" (acoustic) 4:14
# "Pretty Boy" (Mandarin Chinese) 4:39
# "Everything" (acoustic) 3:41
# "Don't Say You Love Me" (Tin Tin Out Remix) 3:33
# "Todo Lo Que Haces" ("Everything You Do" - Spanish) 4:02
# "Mirror, Mirror" (Power Dance Remix) 5:56

Singlar


För att se vilka singlar M2M släppte se M2M.

Kuriosa


I häftet som följde med cd:en så stod det fel i texten till låten "Don't Say You Love Me". Det stod "we're sitting there you said you love me..." men skulle stå "...we're sitting there you start kissing me...".
Kategori:Musikalbum 2003
en:The Day You Went Away: The Best of M2M
es:The Day You Went Away: The Best of M2M
vi:The Day You Went Away: The Best of M2M

Alkylhalid

Halogenalkan

Palm (handdator)

Palm (PDA)

Södra Ljunga


Södra Ljunga är en småort i Ljungby kommun och kyrkby i Södra Ljunga socken, Småland, ca 10&nbsp;km s.ö. om centrala Ljungby.
Kyrkan i orten heter Södra Ljunga kyrka. Den är församlingskyrka inom Södra Ljunga församling. Kyrkan var färdigställd 1791.

Geografi


Naturen runt småorten består av både slätter och skog, till största delen skog. Det är inte långt till den lilla sjön Ljungasjön.

Bebyggelse


Bebyggelsen i Södra Ljunga är samlad kring kyrkan och längs med ortens genomfartsvägar. C:a 30 villor finns på orten och c:a 20 marklägenheter.

Service


Arbetstillfällen


De boende i Södra Ljunga pendlar vanligen till Ljungby. Församlingen har runt 80 arbetstillfällen, störst inom jordbruk och skogsbruk och vård och omsorg. Ett vårdhem finns på orten.
Södra Ljunga har en liten dagligvarubutik och cykelaffär, samt även ett vandrarhem.

Utbildning och fritid


I Södra Ljunga finns flera föreningar, till exempel hembygsförening, fotbollsförening, bordtennisförening och bygdegårdsförening. På orten finns även en grundskola (0-6). Högstadium finns i Ljungby.

Kommunikationer


Södra Ljunga har bussförbindelser med Ljungby och Älmhult.

Personer från Södra Ljunga


Pehr Henrik Ling

Noter


Kategori:Orter i Ljungby kommun

Rollfigurer i W.I.T.C.H.

Följande är en lista över Rollfigurer i Disneyserier W.I.T.C.H..

Huvudkaraktärer


Wilhelmina "Will" Vandom


Will har bruna ögon och rött hår som slutar strax innan axlarna. Hon var 14 år gammal när serien startade; hon fyller år den 19 januari. Hon flyttade till Heatherfield efter att ha lämnat sin förra hemstad Fadden Hills, och går i klass 3A på Sheffield Institute. Will är ledare och äldst i W.I.T.C.H. och vårdare av Kandrakars Hjärta, som gör det möjligt för flickorna att förena sina krafter.
Will blir redan vid första ögonkastet handlöst förälskad i den snygge gitarristen Matt, en skolkamrat som Elyon tidigare haft ett gott öga till. En bit in i serien blir de ett oskiljaktigt par.
I Italien och stora delar av Europa är Wills fullständiga namn "Wilhelmina", medan hon i engelsktalande länder heter "Wilma".

Irma Lair


Irma har ljusbrunt, vågigt hår och blå ögon. Hon var 13 år gammal när serien startade och fyller år den 13 mars. Hon går i klass 2A. Irma är den mest lättsamma i gänget och försöker alltid att väva in humor även i de mest allvarsamma situationerna. Hon är också Wills bästa vän. Hon äger kraften att styra över elementet vatten, och hon har även förmågan att styra läxförhören i skolan.

Taranee Cook


Taranee var 13 år gammal när serien startade och fyller år den 23 mars. Även hon går i klass 2A. Hennes hobbyer är basket, dans, fotografering, matematik och att lyssna på klassisk musik. Taranee äger kraften att styra över elementet eld, fast hon var rädd för eld i början, och hon har även telepatiska krafter.
Taranee har en äldre bror, Peter, som bryr sig väldigt mycket om sin yngre syster, och de kommer väldigt bra överens.

Cornelia Hale


Cornelia har långt, blont hår och blå ögon. Hon var 14 år gammal när serien startade och fyller år den 10 maj. Hon är näst äldst i gänget. Hon går i klass 3A tillsammans med Will och initiellt även med Elyon. Cornelia och Elyon har varit bästa vänner sedan de var små. Cornelia älskar att shoppa, och hon äger en katt vid namn Napoleon som Will gav till henne. Cornelia äger kraften att styra över elementet jord, vilket även gett henne onaturligt gröna fingrar.
Cornelia inledde ett förhållande med Caleb, en man från Metavärlden, men det tar efter ett tag slut eftersom de inser att de är för olika. Cornelia och Peter, Taranees bror, får senare känslor för varandra.

Hay Lin


Hay Lin har långt, mörkt hår och bruna ögon. Hon var 13 år när serien startade och fyller år den 4 juni. Hon är yngst i gänget. Hon går i klass 2A med Irma och Taranee. Hennes familj äger en kinarestaurang kallad Silver Dragon, där hon ofta hjälper till. Hon är väldigt estetisk och gillar att måla, och hon designar och syr sina egna kläder. Hay Lin äger kraften att styra över elementet luft, och är den enda i gänget som kan flyga i sin förvandlade form.
Hay Lins farmor, Yan Lin, var på sin tid en av Kandrakars väktare, och det var Yan Lin som berättade för flickorna om Kandrakar och var deras krafter kommer ifrån.

Orube


Orube är en allvarlig kvinna med indigo-färgat hår, som sedan födseln utbildats till att bli en destruktiv krigare. Hon introducerades i serien i säsong 3.
Orube ersatte Taranee under en kort period, och har sedan dess kommit mycket nära flickorna i W.I.T.C.H.-gänget. Hon är inte uppväxt på jorden, utan placerades där av Oraklet för att hon skulle få mer insikt i hur det är för tjejerna att leva med deras dubbla identiteter.

Elyon


Elyon är den rättmätiga regenten i Metavärlden, "Meridians ljus", och har varit bästa vän med Cornelia sedan de var små. Hennes föräldrar dog när hon bara var ett spädbarn, och hon växte upp på jorden med sina adoptivföräldrar, ovetande om hennes kungliga arv. Hon gillar att teckna och målade av Cornelias första riktiga kärlek, Caleb, innan någon av dem ens kände till hans existens. Cornelia och Caleb gör emellertid slut, vilket leder till att Caleb och Elyon utvecklar känslor för varandra.
Hennes storebror är prins Phobos, även kallad "Phobos tyrannen", som tog över Metavärlden. Han försökte stjäla Elyons kraft för att kunna styra över Metavärlden, men stoppades av W.I.T.C.H.
När Elyon först kom till Meridian blev hon hjärntvättad av Cedric, som påstod att W.I.T.C.H.-tjejerna var onda, men fick sedan veta sanningen. Efter det blev W.I.T.C.H.-tjejerna återigen hennes vänner.

Phobos


Phobos är Elyons bror. Han är en ond prins som försökte ta makten över Meridian och därmed döda sin syster. Eftersom det var förutbestämt att Elyon skulle få kronan när tiden var inne växte Phobos upp med ett hjärta av sten. Phobos försökte lura Elyon till att ta på sig kronan av ljus, som han hade manipulerat för att den skulle absorbera alla hennes krafter. W.I.T.C.H. lyckades stoppa honom och han blev inspärrad i ett av fängelserna i Kandrakar.
Efter detta har han försökt ta makten på Kandrakar genom att anta det vikarierande nya Oraklet, Endarnos, utseende. Han lyckades nästan med det innan W.I.T.C.H.-tjejerna stoppade hans planer och han flydde ner till avgrunden.

Cedric


Cedric var till en början Phobos lojala medhjälpare, och hans mål var att bli en "mumlare". Efter att W.I.T.C.H. besegrat honom och Phobos sattes han i fängelse i Kandrakar. Då Phobos tog över Endarnos kropp hjälpte Cedric under en tid Phobos, genom att spionera på W.I.T.C.H.-tjejerna på Jorden. När sedan Endarno/Phobos besegrades blev han åter satt i fängelse fram till att Oraklet tog ifrån honom hans krafter. Oraklet skickade honom sedan till jorden under uppsyn av Will och de andra; där arbetade han i bokhandeln 'Ye olde book shop'.
Vid ett senare tillfälle blev han förälskad i Orube, som antagligen älskade honom tillbaka. Han blev dock dödad när han skyddade Orube från Ludmoore.

Oraklet


Oraklet är personen som ser till att alla världar har fred och löser problemen med hjälp av vakterskorna. Oraklet är även Kandrakars högsta ledare. Om man är värdig att bli Kandrakars orakel blir man märkt med kunskapens tecken och tilldelas visdom och lärdom.
Nya tider har kommit för Oraklet; efter att Phobos lurade till sig makten har Oraklet nu två rådgivare som hjälper och ger Oraklet råd, något som tidigare låg enbart på Oraklet. På senare tid har Oraklet avgått från sin roll, vilket ledde till att Hay Lins farmor, Yan Lin, blev utsedd till Orakel.

Endarno


Endarno var vakt över Dimmornas torn där Cedric satt fången. Han var också en Oraklets rådgivare i början, men blev senare besatt av Phobos, som försökte underminera Kandrakar och bli det nya Oraklet.

Yan Lin


Yan Lin är Hay Lins farmor. Hon är en av de forna väktarna. Efter sin död blev hon en i Samfundet i Kandrakar och står Oraklet mycket nära. Hon är mycket vis och efter att Oraklet störtats försöker hon bli det nya oraklet, vilket hon lyckas med.

Caleb


Caleb skapades i Meridian, i Metavärlden, som en mumlare. Han skapades för att tjäna Phobos, men var annorlunda i jämförelse med de andra mumlarna. Han kunde göra saker som de inte kunde göra och se saker som de inte såg. Han blev så småningom en av rebellerna som ville stoppa Phobos terror, och var ledaren över rebellerna.
Senare träffar han Cornelia och blir förälskad i henne, men efter att Nerissa har störtats gör de slut och lite senare i serien utvecklar han känslor för sin drottning, Elyon.

We


We är ett litet djur som följde med Oraklet från Basiliaden. Orube fick i uppgift av Oraklet att ta hand om We, men strax efter att de hade kommit tillbaka till Jorden visade det sig att Orube var allergisk mot We.

Blunk


Blunk är en så kallad resenär som kommer till Jorden och tar saker (oftast skräp) som han sedan säljer i Meridian. Blunk kan sniffa sig fram till portaler, och i TV-serien har han även en medaljong som gör att han kan skapa portaler.

Nerissa


Nerissa är en fallen väktare som var gruppens ledare när Yan Lin var väktare, men svek dem och mördade vattnets väktare Cassidy eftersom hon fick Kandrakars hjärta. Detta gjorde att gruppen upplöstes. Nerissa började sen smida planer på världsherravälde. I TV-serien är hon också mamma till Caleb. Det är hon som skapar Hämndens riddare.

Jägaren Frost


Jägaren Frost rider alltid på en noshörning. Han försökte fånga tjejerna i början av serien, men misslyckades när de skapade stjärndroppar för första gången. Han lyckades dock fånga Taranee, vilket ledde till att hennes stjärndroppe blev kvar i Heatherfield (för att inte hennes föräldrar eller skolan skulle misstänka något medan hon var fånge i Metavärlden). I en senare historia dyker han upp i Heatherfield i människoskepnad och försöker hämnas på väktarna. Detta slutar dock med att han hamnar i Kandrakars fängelse och sedan dess har han inte synts till igen.
Kategori:Disneyfigurer
Kategori:Italienska seriefigurer
en:List of W.I.T.C.H. characters
es:Anexo:Personajes de W.I.T.C.H.
it:Personaggi di W.I.T.C.H.
hu:A W.I.T.C.H. szereplőinek listája

Acylgrupp

En acylgrupp är en kemisk funktionell grupp av formen RC(=O)-
Vanliga acylgrupper är till exempel formyl (HC(=O)-), acetyl (H<sub>3</sub>C-C(=O)-) och bensoyl (Fenylgrupp-C(=O)-). Den senare ej att förväxla med Bensylgrupp.

Se även


Friedel-Crafts-acylering
Karboxylsyra
Acylhalid
Kategori:Funktionella grupper
ar:أسيل
be:Ацыл
bg:Ацил
ca:Grup acil
de:Acylgruppe
et:Atsüülrühm
en:Acyl
es:Grupo acilo
fr:Acyle
gl:Acilo
id:Asil
it:Acile
nl:Acylgroep
ja:アシル基
pl:Grupa acylowa
pt:Grupo acilo
ro:Acil
sk:Acyl
sr:Acil
tr:Asil
vi:Acyl
zh:酰基

Panda

Jättepanda

Acyl

Acylgrupp

Tarantel

Tarantel kan syfta på endera av två ting:
vissa arter av vargspindlar, exempelvis ''apulisk tarantel''
fågelspindlar (särskilt i Nordamerika)

Se även


Tarantella
Tarantula
Tarantul-klass

Kategori:Andlighet


Kategori:Religiösa beteenden och upplevelser
Kategori:Tro
ar:تصنيف:روحانية
an:Categoría:Espritualidat
bn:বিষয়শ্রেণী:আধ্যাত্মিকতা
be:Катэгорыя:Духоўнасць
bg:Категория:Духовност
bar:Kategorie:Spiritualität
br:Rummad:Speredelezh
cs:Kategorie:Spiritualita
da:Kategori:Spiritualitet
de:Kategorie:Spiritualität
en:Category:Spirituality
es:Categoría:Espiritualidad
eo:Kategorio:Spiriteco
eu:Kategoria:Espiritualtasuna
fa:رده:معنویت
fr:Catégorie:Spiritualité
ko:분류:영성
hr:Kategorija:Duhovnost
io:Kategorio:Spiritaleso
id:Kategori:Spiritualitas
ia:Categoria:Spiritualitate
it:Categoria:Spiritualità
ka:კატეგორია:სპირიტუალიზმი
kw:Class:Spyrysekter
sw:Jamii:Maisha ya kiroho
lb:Kategorie:Spiritualitéit
li:Categorie:Spiritualiteit
mg:Sokajy:Finoana
ms:Kategori:Kerohanian
mn:Ангилал:Оюунлаг байдал
ja:Category:スピリチュアリティ
nn:Kategori:Andelegheit
oc:Categoria:Espiritualitat
pl:Kategoria:Duchowość
pt:Categoria:Espiritualidade
ro:Categorie:Spiritualitate
ru:Категория:Духовность
simple:Category:Spirituality
sk:Kategória:Spiritualita
sl:Kategorija:Duhovnost
sr:Категорија:Духовност
sh:Kategorija:Duhovnost
fi:Luokka:Hengellisyys
tl:Kategorya:Espirituwalidad
tr:Kategori:Ruhanilik
uk:Категорія:Духовність
ur:زمرہ:روحانیات
vi:Thể loại:Tinh thần
yi:קאַטעגאָריע:רוחניות
zh:Category:靈性

257 f.Kr.

Händelser


Efter plats


Romerska republiken


Romerska republiken anfaller Sardinien och försöker erövra ön från Karthago.
Slaget vid Tyndaris utkämpas mellan den romerska flottan (under Marcus Atilius Regulus befäl) och den karthagiska vid Tyndaris (nuvarande Tindari) på Sicilien. Syrakusas tyrann Hieron II av Syrakusa har upplåtit Tyndaris som bas åt karthagerna, men efter detta slag faller staden i romarnas händer.

Vietnam


Âu Việts Thụcstamhövding Thục Phán (An Dương Vương) besegrar Văn Lang-konfederationen och enar alla Âu Việt- och Lạc Việt-stammar, vilket blir grunden för kungariket Âu Lạc och Thụcdynastin.

Födda


Avlidna


Källor


:en:257 BC
ast:257 edC
be:257 да н.э.
be-x-old:257 да н. э.
bs:257 p.n.e.
ca:257 aC
cs:257 př. n. l.
cy:257 CC
da:257 f.Kr.
de:257 v. Chr.
el:257 π.Χ.
en:257 BC
es:257 a. C.
eo:-257
eu:K. a. 257
fa:۲۵۷ (پیش از میلاد)
fr:257 av. J.-C.
gl:-257
ko:기원전 257년
hy:Մ.թ.ա. 257
hr:257. pr. Kr.
io:257 aK
id:257 SM
it:257 a.C.
ka:ძვ. წ. 257
kk:Б. з. д. 257 жыл
sw:257 KK
la:257 a.C.n.
lb:-257
lt:257 m. pr. m. e.
hu:I. e. 257
mk:257 п.н.е.
mr:इ.स.पू. २५७
ms:257 SM
nl:257 v.Chr.
ne:ई.पू. २५७
new:इ॰ पू॰ २५७
ja:紀元前257年
nap:257 AC
no:257 f.Kr.
oc:-257
uz:Mil. av. 257
nds:257 v. Chr.
pl:257 p.n.e.
pt:257 a.C.
ro:257 î.Hr.
qu:257 kñ
ru:257 год до н. э.
sq:257 p.e.s.
sk:257 pred Kr.
sl:257 pr. n. št.
sr:257. п. н. е.
sh:257. pne.
su:257 SM
fi:257 eaa.
tl:257 BC
th:พ.ศ. 287
uk:257 до н. е.
vec:257 a.C.
war:257 UC
yo:257 SK
zh:前257年

Catch the Spirit

#omdirigering Europamästerskapen i friidrott 2006

Pilprojektil

Fil:125mm Bm15 APFSDS.JPG. Den runda ringen (drivspegeln) lossnar efter utskjutandet.]]
Fil:Japanese_APFSDS.jpg
Fil:TRESPI-5_APFSDS.PNG
Pilprojektil är en typ av underkalibrig projektil som används till de flesta moderna kanon (vapen)#Stridsvagnskanon, men även till en del automatkanoner i attackhelikopter, attackflygplan, eldhandvapen och stridsfordon.
En pilprojektil har, som namnet antyder, formen av en pil. Den drivs fram genom lopp (vapendel) av en ring kallad drivspegel som lossnar framför mynningen.
Eftersom pilprojektiler är fenstabilisering skall de inte rotera i banan. De skjuts därför oftast ur kanoner med slätborrade eldrör. Till pilar som skjuts ur räfflade eldrör används en slirgördel som griper in i räfflorna men roterar fritt mot drivspegeln.
Pilen verkar genom att den med hjälp av sin, förhållandevis, höga rörelseenergi, stora massa och lilla tvärsnittsarea pressar sig igenom pansarplåten. Under penetrationen så uppträder både pil och pansar mer som vätskor än som fasta kroppar. Effekten gör att påverkan av anslagsvinkel är mycket mindre än för traditionella pansarprojektiler. En modell som används för att beskriva penetrationsförmågan hos moderna pilprojektiler är Odermattekvationen, som visar inverkan av anslagsvinkel, hastighet, längd och materialegenskaper för mål och pil. Projektilen tillverkas därför av ett material som främst har hög densitet och också god mekanisk hållfasthet. Oftast rör det sig om volframkarbid eller legeringar av utarmat uran.
Kategori:Ammunition
ar:قذيفة ثاقبة بالطاقة الحركية
bg:Кинетични боеприпаси
de:Wuchtgeschoss
en:Kinetic energy penetrator
es:APFSDS
fr:Pénétrateur à énergie cinétique
he:חודרן קינטי
hr:Kinetički penetrator
it:Armour-Piercing Fin-Stabilized Discarding Sabot
ja:APFSDS
ko:운동 에너지탄
nl:Staafpenetrator
no:APFSDS
pl:Pocisk podkalibrowy
pt:Penetrador por energia cinética
ro:APFSDS
ru:Бронебойный оперённый подкалиберный снаряд
sl:Kinetični penetrator
tr:KE mermisi
zh:尾翼穩定脫殼穿甲彈

Beste

Beste är en Tyskland släkt. Första ursprungen rapporteras från Hildesheim mot slutet av 1600-talet, då Christoph Paul Beste (1690 - 1749) kom till platsen, förmodligen västerifrån (Saarland?). Namnet kan vara en kortform av Sebastien.
Släkten etablerade sig i Mecklenburg i och med köpet av godset Blengow. En Sverige gren uppstod då Berthold Beste (1929 - 2004) utvandrade från det blivande Östtyskland 1953.

Kända Beste


Niklot Beste (1901-1987), ärkebiskop (Landesbischof) i Schwerin 1947-1971. En av grundarna till Lutherska Världsförbundet.
Hermann Beste (1940-, ärkebiskop i Schwerin (efterträdde sin far Niklot på samma post år 1996).
Berthold Beste (1929-2004), adjunkt, rektor, naturvårdsprofil i Svenska Naturskyddsföreningen, debattör, biodling, hembygdsföreningsaktiv i Veckholms socken och Kungs-Husby i Enköping. Under många år skrev han kolumnen Naturens Dagbok i Enköpings-Posten

Externa länkar


http://www.blengow.de Blengow (på tyska)
Kategori:Släkter

Fenylgrupp

Fil:Phenyl-group.png
Med fenylgrupp förstås den ringformade kemiska gruppen -C<sub>6</sub>H<sub>5</sub>. Förkortas ofta Ph i Strukturformel, från engelskans ''phenyl''. Fenylgruppen är hydrofob, och på grund av dess aromaticitet tämligen stabil.
Ej att förväxla med fenol.

Se även


Bensen
Bensylgrupp
Fenylen
Kategori:Funktionella grupper
ar:فينيل
be:Фенільная група
be-x-old:Фэнільная група
ca:Grup fenil
cs:Fenyl
de:Phenylrest
et:Fenüülrühm
en:Phenyl group
es:Grupo fenilo
fr:Phényle
ko:페닐기
hr:Fenil
id:Gugus fenil
he:פניל
hu:Fenilcsoport
nl:Fenylgroep
ja:フェニル基
no:Fenylgruppen
pl:Grupa fenylowa
pt:Fenil
ru:Фенильная группа
tr:Fenil
uk:Феніл
zh:苯基

Fenyl

Fenylgrupp

Fenylring

Fenylgrupp

Damechang

Damejeanne

293 f.Kr.

Händelser


Efter plats


Romerska republiken


Slaget vid Aquilonia utkämpas mellan den Romerska republiken och samniterna nära nuvarande Aquilonia i Kampanien (i södra Italien). Romarna, ledda av Konsul (Rom) Lucius Papirius Cursor och Spurius Carvilius Maximus, segrar. Efter slaget flyr samniterna in i staden Aquilonia och till sitt läger. Lägret blir intaget och plundrat av romarna, medan staden så småningom också faller i deras händer, varvid många av de överlevande samniterna blir slaktade under striderna.
Rom drabbas av pesten. Man tillber och dyrkar Aesculapius i hela området från Epidaurus till Rom i hopp om att bli av med den.

Persien


När en nomadinvasion hotar de östra delarna av riket (det vill säga mellan Kaspiska havet och Aralsjön samt Indiska oceanen) överlämnar Seleukos I Nikator styret över områdena väster om floden Eufrat till sin son Antiochos I Soter. Denne utnämns till medregent och överbefälhavare för dessa territorier.

Kina


Qin, ledd av befälhavaren Bai Qi, vinner en avgörande seger över staterna Wei och Han i slaget vid Yique. Som en del av fredsfördraget tvingas Han och Wei avträda land till Qin.

Födda


Avlidna


Källor


:en:293 BC
ast:293 edC
az:E.ə. 293
be:293 да н.э.
be-x-old:293 да н. э.
bs:293 p.n.e.
ca:293 aC
cs:293 př. n. l.
cy:293 CC
da:293 f.Kr.
de:293 v. Chr.
el:293 π.Χ.
en:293 BC
es:293 a. C.
eo:-293
eu:K. a. 293
fa:۲۹۳ (پیش از میلاد)
fr:293 av. J.-C.
gl:-293
ko:기원전 293년
hy:Մ.թ.ա. 293
hr:293. pr. Kr.
io:293 aK
id:293 SM
it:293 a.C.
ka:ძვ. წ. 293
kk:Б. з. д. 293 жыл
sw:293 KK
la:293 a.C.n.
lb:-293
lt:293 m. pr. m. e.
hu:I. e. 293
mk:293 п.н.е.
mr:इ.स.पू. २९३
ms:293 SM
nl:293 v.Chr.
ne:ई.पू. २९३
new:इ॰ पू॰ २९३
ja:紀元前293年
nap:293 AC
no:293 f.Kr.
oc:-293
uz:Mil. av. 293
nds:293 v. Chr.
pl:293 p.n.e.
pt:293 a.C.
ro:293 î.Hr.
qu:293 kñ
ru:293 год до н. э.
sq:293 p.e.s.
scn:293 a.C.
sk:293 pred Kr.
sl:293 pr. n. št.
sr:293. п. н. е.
sh:293. pne.
su:293 SM
fi:293 eaa.
tl:293 BC
th:พ.ศ. 251
uk:293 до н. е.
vec:293 a.C.
war:293 UC
yo:293 SK
zh:前293年